Da er eg klar med eit nytt turforslag. Eg held meg i nærområdet mitt. Og utgangspunktet for denne turen er ungdomshuset Skogstjerna i Markane.


P1050182Dette er ein tur som har ei stigning på ca 450 meter. På eit parti er råsa veldi bratt,  men det går fint ann å gå ut om den merka løypa og gå roligare oppstigning.  Når det blir motbakker så blir det også meir trening. Om ein vil er her muligheiter for å få opp både pusten, blodpumpa og melkesyra.

Eg kan love at når ein er komt opp så betaler det seg med  flott utsikt.

Turen er  ca 3 kilometer ein vei. Skogsstjerna ligg på ca 210 moh, Gråberg  ligg på ca 660 moh.

Fra Skogstjerna går ein grusvegen mot Sør-Markane. I krysset ved Langesetvatnet tek ein  til venstre og fortset til tunet på Skogtun. Går mellom det kvite huset og dukkehuset og  fortset rett fram til grinda. Råsa som ein no går på heiter fra gammalt av «Perhusveien».
P1050178

P1050179
Det er tydeleg rås det meste av turen. Enkelte plasser er det ein del myr og råsa kan være vanskeleg å følge, men det er merka med gule og raude plastband. 
P1050184
Bilde: Tydeleg spor av at hjorten har tatt badet sitt.

Når ein har passert dette punktet går ein råsa til høgre ca 50-60 meter før ein dreier mot venstre igjen og råsa går da under linjetraseen heilt på kanten. Siste stykket opp på kanten er bratt, men «trinn» å gå i.
Når ein er komt opp på «kanten», flater terrenget ut. No er det utydeleg rås, men hold svakt til høgre og til venstre for denne furua. 
P1050193
Ein går mot Skrehammaren, ein rund haug/hammar som viser tydeleg når ein nærmer seg himmelsjå. Gå opp på venstre side av denne hammaren/haugen. Der er tydeleg rås i kanten på myrasiget.
P1050195

P1050198
På toppen av Skrehammaren kan ein fremdeles sjå spor etter instalasjoner som vart brukt før mobilen vart vaneleg.
P1050203
Fra toppen av Skrehammaren går stien i flatt terreng over myrane og ein ser Gråberg i vest.
P1050208
Gråberg er eit brunt/raudt berg som stikk opp av åsryggen. Det er kleberstein, eit mjukt bergart som er lett å risse i og det same bergarten som finst mykje av rundt Raufjell.
P1050212
Det er ein nydeleg utsikt i alle retninger fra Gråberg. Ein ser store deler av bygda Markane, Rake, Loen, Olden, Agjeld, Holen, Frøholm,  Innvik og Utvik. Ein ser også øverste delen av Blakset.
P1050218
Ein ser eit stort antall fjell. Blant andre Kyrkjefjellet , Rokkekjerringa, Rindalshynja, Storskrefjellet, Skåla, Melheimsnibba, Storelogpikjen,Eggenibba og Bergsetnakkjen og mange mange fleire. Ein ser også innerste del av Nordfjorden.
P1050230

Turen finn ein på Ut.no: Gråberg

TA TUREN OG NYT UTSIKTEN DU OGSÅ!!!!